Husk det nu…!

En journalist og medietræner afholder en session med budskabstræning hos Dansk Elforbund. Medietræneren, Anna Foss, står bag en glasvæg og interviewer en kursusdeltager, som aktivt deltager i træningen. De er begge fokuserede og anvender professionelt udstyr til kommunikationstræningen.

Frygten for at blive misforstået eller fejlciteret er et meget hyppigt forekommende tema hos de deltagere, jeg møder på mine kurser i medietræning. Denne utryghed kræver forståelse og opmærksomhed, så det bruger vi selvfølgelig tid på at drøfte.

Min påstand er, at journalister fra danske professionelle medier overvejende udøver vores fag med integritet og en høj etisk standard. Der er sikkert nogen, der er uenige, og ja, der sker selvfølgelig fejl i journalistikken, såvel som i alle andre fag, der er drevet af mennesker.

Nøglen til at undgå fejlcitater og misforståelser ligger i forberedelsen. Ikke bare for journalisten men også for kilden- dig, der skal udtale dig til medierne. At forstå din målgruppe og dit formål og derefter udarbejde et velunderbygget budskab, er et afgørende skridt i at sikre dig en vellykket medieoptræden.

Husk det nu: Forbered dig!

Dette var et af hovedtemaerne på vores seneste kursusdag i Dansk El-forbund, hvor jeg har haft fornøjelsen af at lede en række grundkurser for lokale formænd. Vi har haft høj stemning gode spørgsmål og hård træning. Og nu ved de alle, hvordan de skal forberede sig og på en langt mere selvsikker måde håndtere medierne.